Český modrý mák
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0415
Číslo výrobku
2019-01-14-0415/2032
Zařazení dle legislativy
Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich
Charakteristika výrobku
Nemletý přírodní potravinářský mák českých odrůd
Společnost
Ing. Martin Pilař
Zámrsk 158
Zámrsk, 56543
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: pytel, velikost: 10 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod
Složení
český modrý mák
100 %
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2198 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Semeno tmavě modré až šedé o velikosti cca 1 mm, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování.
Vůně a chuť
Chuť typická pro modrý mák, sladká. Vůně výrazná, typická pro modrý mák. Nesmí vykazovat cizí pach, známky kyselosti, žluknutí nebo hořkosti, být popřípadě s jinou cizí příchutí.
Konzistence
Konzistence je sypká, bez hrudek.
Technologický postup
Setí,sklizeň, posklizňová úprava s následným maloobjemovým balením-ručně
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Vlhkost: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevybarvená, tmavá až černá: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Příměsi a nečistoty celkem: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevyzrálá rezavé barvy: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Poškozená semena: nejvýše 3,0 % hmotnosti; Olejnatost: vyšší než 40 %. Není povolena termostabilizace.
Procesní stav
Zrušený