Chléb sladový na grill 400 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-10-12-0403
Číslo výrobku
2018-10-12-0403/2070
Charakteristika výrobku
chléb žitno-pšeničný, vícezrnný; sladová směs: [ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový šrot, chmelová silice]; přípravek (pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová); Výrobek obsahuje 4,3 % sladových složek. Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, sójových bobů, vlčího bobu, skořápkových plodů a sezamových semen.
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Definice balení
EAN
8590077318396
Balení
Typ: PP sáček, balený, krájený, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mouka (žitná, pšeničná)
voda
žitný kvas (žitná mouka, voda, kvasná mouka)
slunečnicová semena
sladová směs
5 %
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
přípravek
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1183 1
Základní výživové hodnoty
vláknina
5.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky. Kůrka, povrch: tmavěhnědé barvy rustikálního vzhledu, pomoučený povrch. Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá s viditelnými semeny slunečnice
Vůně a chuť
Vůně: příjemná chlebová, po sladu, bez cizích pachů. Chuť: příjemná, chlebová, po použitých surovinách.
Konzistence
Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.
Nadstandardní parametry
Obsahuje 60 % žitné mouky, 10% sladového přípravku a 15% slunečnicových semen na celkový obsah mlýnských obilných výrobků. Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.
Technologický postup
Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
sůl do 2,5 g/100g.
Procesní stav
Zrušený