Výrobky

Chléb sladový na grill 400 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-10-12-0403

Číslo výrobku

2018-10-12-0403/2070

Charakteristika výrobku

chléb  žitno-pšeničný, vícezrnný; sladová směs: [ječná  sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový šrot, chmelová silice];   přípravek (pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová); Výrobek obsahuje 4,3 % sladových složek. Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, sójových bobů, vlčího bobu, skořápkových plodů a sezamových semen.    

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Definice balení

EAN

8590077318396

Balení

Typ: PP sáček, balený, krájený, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mouka (žitná, pšeničná)

voda

žitný kvas (žitná mouka, voda, kvasná mouka)

slunečnicová semena

sladová směs

5 %

droždí

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

přípravek

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1183 1

Základní výživové hodnoty

vláknina

5.5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky. Kůrka, povrch: tmavěhnědé barvy rustikálního vzhledu, pomoučený povrch. Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá s viditelnými semeny slunečnice

Vůně a chuť

Vůně: příjemná chlebová, po sladu, bez cizích pachů. Chuť: příjemná, chlebová, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje 60 % žitné mouky, 10% sladového přípravku a 15% slunečnicových semen na celkový obsah mlýnských obilných výrobků. Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 2,5 g/100g.

Procesní stav

Zrušený