Výrobky

Alpská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/2110

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou. Trvanlivost je 30 dní původ hlavních složek : ČR a EU

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594016342169

Balení

Typ: flowpack - ochranná atmosféra, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

96 g/100 g hotového výrobku

hovězí maso

25 g/100 g hotového výrobku

jedlá želatina(vepřová)

jedlé střevo s jedlým pokryvem

extrakt koření

vepřové sádlo

34 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

glukóza

koření

aroma

kvasničný prášek

sušený glukózový sirup

startovací kultura

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 171: Titanová běloba (Barvivo)

E 1414: Acetylovaný škrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)

E 202: Sorbát draselný (Konzervant)

Energetická hodnota výrobku

2238

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. Soudržná, pevná konzistence. Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 96 g vepřového masa a 25 g hovězího masa;

Procesní stav

Zrušený