Chléb kmínový 1 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-07-12-0395
Číslo výrobku
2018-07-12-0395/2121
Charakteristika výrobku
Původ surovin:
Pšeničná a žitná mouka – ČR,
voda – ČR,
sůl – Německo,
droždí – UK,
přípravek zlepšující mouku(pšeničná lepek, žitná mouka, sušená šťáva z aceroly, enzym (lepek))– ČR,
kmín – ČR.
Společnost
Pekárna Racek, s.r.o.
Gen. Štefánika 185/38
Přerov, 75002
Česká republika
Definice balení
EAN
8594058800269
Balení
Typ: volně ložený, velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
vlastní pekárna
Složení
Pšeničná mouka
žitná mouka
voda
žitný kvas(voda, žitná mouka, kvasná kultura)
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
droždí
přípravek zlepšující mouku
kmín
0.2 %
Energetická hodnota výrobku
1151
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar – klenutý, dobře formovaný dle oválné ošatky;
Kůrka – kaštanově hnědá až světle hnědá, lesklá nebo pomoučená;
Střída –– dobře propečená, pórovitá, pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá, pružná, vláčná, stejnoměrně zabarvená stejnoměrně zabarvená.
Vůně a chuť
Vůně - příjemná, s je mnou vůní kmínu;
Chuť - příjemná, výrazně chlebová s jemnou příchutí kmínu.
Nadstandardní parametry
Chléb neobsahuje žádné přídatné látky
Technologický postup
Výroba kvasu, výroba chlebového těsta, zrání těsta v koši, tvarování těsta, kynutí chleba, pečení chleba na
etážových pecích, chladnutí, balení a krájení chleba.
Procesní stav
Schválený