Výrobky

Mexický salát – Chef select

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-02-0365

Číslo výrobku

2018-02-02-0365/2138

Zařazení dle legislativy

Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)

Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující proužky salámu s příměsí zeleniny v majonézovém základu. majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan); lahůdkový salám [vepřové maso, pitná voda, hovězí maso, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodidčnan draselný), česnek, stabilizátory: difosforečnany, trifosforečnany; vepřová bílkovina, konzervant: dusitan sodný; koření, dextróza, maltodextrin, cukr]; sterilované okurky (okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření); sterilovaná kukuřice (kukuřice, jedlá sůl); sterilovaný celer (celer, ocet kvasný lihový, jedlá sůl); hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření); 1% sterilované feferony (feferony, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cukr).

Společnost

DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
Hodonín, 69501
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maoobchod

Složení

majonéza

lahůdkový salám

sterilované okurky

sterilovaný celer

hořčice

sterilované feferony (paprika chilli - feferony, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cukr)

1 %

koření

Přídatné látky

E 211: Benzoát sodný (Konzervant)

E 250 - Dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 415 - Xanthan

E 412 - Guma guar

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

9 - Celer - Celer a výrobky z něj

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

1093

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: směs lahůdkářského salátu s nařezanými proužky salámu, majonézou a zeleninovou směsí. Barva: dle použitých surovin pod vrstvou majonézy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro lahůdkářský výrobek s příměsí salámu, majonézy a zeleniny; lehce pikantní.

Konzistence

Konzistence: Směs lahůdkářského salátu (salám, majonéza, zelenina); salátová

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl salámu (dle ČCN), kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nařezaných proužků salámu se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchaní.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. - nepřítomnost ve 25 g; Listeria monocytogenes - 100 KTJ/g; Kyselina benzoová - 1 500 mg/kg.

Procesní stav

Schválený