Výrobky

Boni – smetanový jogurt čokoládový

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/2150

Charakteristika výrobku

  • smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
  • ochucující složka 16 % (cukr, voda, čokoláda v prášku 16 % (cukr, kakao 32 %), zahušťovadlo: modifikovaný škrob, karamelový sirup, regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma).

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807222130

Balení

Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

ochucující složka

16 %

jogurtová kultura

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

578 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: typická pro použitou  ochucující složku - čokoládu

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení - čokoládu

Konzistence

krémovitá s kousky ovoce - borůvek

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 10 na 7/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah čokolády 2,56 %.

Technologický postup

Příprava mléčné směsi. Pasterace. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek jogurtové kultury. Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách. Přídavek ochucující složky. Naplnění do spotřebitelského obalu. Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený