Boni – smetanový jogurt čokoládový
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2150
Charakteristika výrobku
- smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
- ochucující složka 16 % (cukr, voda, čokoláda v prášku 16 % (cukr, kakao 32 %), zahušťovadlo: modifikovaný škrob, karamelový sirup, regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma).
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222130
Balení
Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ochucující složka
16 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
modifikovaný škrob
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
578 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: typická pro použitou ochucující složku - čokoládu
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení - čokoládu
Konzistence
krémovitá s kousky ovoce - borůvek
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 10 na 7/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah čokolády 2,56 %.
Technologický postup
Příprava mléčné směsi. Pasterace. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek jogurtové kultury. Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách. Přídavek ochucující složky. Naplnění do spotřebitelského obalu. Vychlazení skladování v chladu před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Zrušený