Výrobky

Boni smetanový jogurt jahodový s vanilkovou příchutí

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0307

Číslo výrobku

2017-07-18-0307/2152

Charakteristika výrobku

  • smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
  • ovocná složka 15 % (cukr, jahody 35 %, zahušťovadlo: modifikovaný škrob, koncentrát z mrkve, červené řepy a bezinek, aroma).

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807222123

Balení

Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

ovocná složka

16 %

jogurtová kultura

Přídatné látky

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

561 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: typická pro použitou  ochucující složku

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro ovoce a vanilku

Konzistence

krémovitá s kousky ovoce - jahod

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah jahod 4,5%.

Technologický postup

Příprava a standardizace smetany; Pasterace; Vychlazení na teplotu fermentace; Přídavek jogurtové kultury; Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách; Naplnění do spotřebitelského obalu; Vychlazení skladování v chladu před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený