Boni smetanový jogurt meruňkový
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2159
Charakteristika výrobku
- smetanový jogurt zrající v tanku ochucen; původ hlavní suroviny - ČR;
- ovocná složka 15 % (cukr, meruňky 33%, zahušťovadla: modifikovaný škrob, paprikový extrakt , aroma).
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222161
Balení
Typ: PP-kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ovocná složka
15 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: bílo-oranžová, typická pro použitou ovocnou složku - meruňku.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení - meruňce.
Konzistence
krémovitá s kousky ovoce - meruněk
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Jogurt neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky); Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah ovoce v jogurtu 4,95 %.
Technologický postup
Příprava a standarizace smetany. Pasterace. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek jogurtové kultury. Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách. Naplnění do spotřebitelského obalu. Vychlazení skladování v chladu před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 8% pH: méně než 4,5 MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 107 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Zrušený