Vyzrálé hovězí
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/2162
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené, v nabídce od 0,5 kg až do 10 kg balíčků.
Bourání kusů mladších 24 měsíců.
Společnost
Jaroslav Zajíček
Rudoltice 6
Vrchotovy Janovice, 257 53
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: pultový volný prodej - baleno v prodejně, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
prodej ze dvora
Složení
vyzrálé hovězí
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva červenohnědá
Poznámka: Vakuově balené maso po určité době mírně mění barvu. Tato změna je způsobená nepřítomností kyslíku a nemá vliv na kvalitu masa.
Vůně a chuť
Chuť- typická masová chuť
Vůně - bez cizích vůní a zápachů.
Konzistence
Konzistence- vaznost masa- v důsledku ztráty vody je vyzrálé maso na omak měkčí pomalu se vracející zpět do původní polohy.
Nadstandardní parametry
Jde o maso z chovu masného plemene Salers. Extenzivní chov, maso v bio kvalitě, maso křehké s bohatým mramorováním.
100% hovězí maso z mladého skotu do 24 měsíců věku.
Procesní stav
Schválený