Výrobky

Vyzrálé hovězí

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/2162

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené, v nabídce od 0,5 kg až do 10 kg balíčků. Bourání kusů mladších 24 měsíců.

Společnost

Jaroslav Zajíček
Rudoltice 6
Vrchotovy Janovice, 257 53
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: pultový volný prodej - baleno v prodejně, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

prodej ze dvora

Složení

vyzrálé hovězí

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva červenohnědá Poznámka: Vakuově balené maso po určité době mírně mění barvu. Tato změna je způsobená nepřítomností kyslíku a nemá vliv na kvalitu masa.

Vůně a chuť

Chuť- typická masová chuť Vůně - bez cizích vůní a zápachů.

Konzistence

Konzistence- vaznost masa- v důsledku ztráty vody je vyzrálé maso na omak měkčí pomalu se vracející zpět do původní polohy.

Nadstandardní parametry

Jde o maso z chovu masného plemene Salers. Extenzivní chov, maso v bio kvalitě, maso křehké s bohatým mramorováním. 100% hovězí maso z mladého skotu do 24 měsíců věku.

Procesní stav

Schválený