Výrobky

Tvaroh odtučněný Milko 1 kg

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0539

Číslo výrobku

2016-09-06-0145/2168

Charakteristika výrobku

původ suroviny- ČR

Společnost

POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
Poděbrady, 290 16
Česká republika

Definice balení

EAN

8594003965227

Balení

Typ: PP, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

mlékárenské kultury

mikrobiální syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

283 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

<0,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,2 g/100g

Sacharidy

4,0 g/100g

Z toho cukry

4,0 g/100g

Bílkoviny

12,0 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby; vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;

• výrobek je termotvaroh - má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání úniku syrovátkových     bílkovin do syrovátky);

• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;

• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany - balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 16 %; OBSAH TUKU: max.. 0.5 %. Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU. Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.  

  n c m M Fáze
Koliformní bakterie     1000 KTJ/g Konec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky 5 2 10 KTJ/g 100 KTJ/g Konec výrobního procesu
Salmonella sp. 5 0 Nepřítomnost ve 25 g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes 5 0 100 KTJ/g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 g Před opuštěním podniku
E.coli 5 2 100 KTJ/g 1000 KTJ/g Během výrobního procesu

Ocenění a značky kvality

Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ

Klasa

Procesní stav

Schválený