Výrobky

Kremžská hořčice 200 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0326

Číslo výrobku

2017-08-22-0326/2174

Zařazení dle legislativy

Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice plnotučná

Charakteristika výrobku

Kremžská hořčice je vyráběna ze směsi bílé a hnědé (černé) hořčice. Obsahuje viditelně hrubě namleté slupky černého semen a vyšší procento cukru. původ surovin: Pitná voda: CZ; Cukr: CZ; Ocet kvasný lihový: CZ.

Společnost

BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8595008710065

Balení

Typ: tuba, velikost: 200 g

Složení

pitná voda

49.8 %

semínko hořčice

17.5 %

cukr

16.1 %

ocet kvasný lihový

15.0 %

jedlá sůl

koření

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

677

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: světle hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka

Vůně a chuť

Vůně: hořčičná, bez cizích pachů Chuť: hořčičná, říznější, mírně nasládlá

Konzistence

Pastovitá, mazavá

Technologický postup

Nadrcené hořčičné semeno se smíchá s vodou a dalšími ingrediencemi. Poté směs prochází přes korundované mlýny. Po nezbytné době zrání se výrobek plní do vhodných obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Limity mikrobiologických analýz: CPM <105, BMK <103, E.Coli <102, Staphylococcus aureus <102, Salmonella – negativní, Listeria – negativní, Kvasinky <10, plísně <10, Enterobacteriaceae <102; Obsah soli max. 2,5 %; Sušina min. 20 %.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený