Kremžská hořčice
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0326
Zařazení dle legislativy
Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice krémžská
Zadavatel normy
Společnost
Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika
Požadavky na složení
Povinné složky
- pitná voda
- semínko hořčice
- cukr
- ocet kvasný lihový
- jedlá sůl
- koření
Přípustné složky
nejsou specifikovány
Nepřípustné složky
- konzervační látky
- barviva
- aromata
Technologický postup
Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením
Nadstandardní parametry
Obsah soli max. 1,6 g na 100 g výrobku, bez konzervačních látek, barviv a aromat
Rozhodčí metody
Nejsou specifikovány; v případě sporu bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva – světle hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka
Vůně a chuť
Chuť - hořčičná, mírně nasládlá, říznější; vůně - hořčičná, bez cizích pachů
Konzistence
Konzistence a vzhled - pastovitá, mazavá
Procesní stav
Schválený