Cechovní normy

Kremžská hořčice

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0326

Zařazení dle legislativy

Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice krémžská

Zadavatel normy

Společnost

Sekce lahůdek Potravinářské komory České republiky
Počernická 96/272
Praha 10, 108 03
Česká republika

Požadavky na složení

Povinné složky

  • pitná voda
  • semínko hořčice
  • cukr
  • ocet kvasný lihový
  • jedlá sůl
  • koření

Přípustné složky

nejsou specifikovány

Nepřípustné složky

  • konzervační látky
  • barviva
  • aromata

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením

Nadstandardní parametry

Obsah soli max. 1,6 g na 100 g výrobku, bez konzervačních látek, barviv a aromat

Rozhodčí metody

Nejsou specifikovány; v případě sporu  bude jako rozhodčí metoda uplatňována metoda, kterou uznávají a používají dozorové orgány České republiky

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva – světle hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka

Vůně a chuť

Chuť - hořčičná, mírně nasládlá, říznější; vůně - hořčičná, bez cizích pachů

Konzistence

Konzistence a vzhled - pastovitá, mazavá

Procesní stav

Schválený