Výrobky

Kremžská hořčice 400 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0326

Číslo výrobku

2017-08-22-0326/2180

Zařazení dle legislativy

Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice krémžská

Charakteristika výrobku

Kremžská hořčice je vyráběna ze směsi bílé a hnědé (černé) hořčice. Obsahuje viditelně hrubě namleté slupky černého semínka a vyšší procento curku. Původ surovin: Pitná voda: CZ; Cukr: CZ; Ocet kvasný lihový: CZ.

Společnost

BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8595008729265

Balení

Typ: kelímek, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

pitná voda

semínko hořčice

17,5 %

cukr

16,1 %

ocet kvasný lihový

jedlá sůl

koření

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

677 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

5,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,4 g/100g

Sacharidy

22,1 g/100g

Z toho cukry

17,2 g/100g

Bílkoviny

4,6 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: světlě hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka

Vůně a chuť

Vůně: hořčičná, bez cizích pachů

Chuť: hořčičná, říznější, mírně nasládlá

Konzistence

Pastovitá, mazavá

Technologický postup

Nadrcené hořčičné semínko se smíchá s vodou a dalšími ingrediencemi. Poté směs prochází přes korundované mlýny. Po nezbytné době zrání se výrobek plní do vhodných obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Limity mikrobiologických analýz: CPM <105, BMK <103E.Coli <102Staphylococcus aureus <102Salmonella – negativní, Listeria – negativní, Kvasinky <10, plísně <10, Enterobacteriaceae <102; Obsah soli max. 2,5 %; Sušina min. 20 %.

Uživatel

Schváleno

17.3.2023 18:38:18

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Zrušený