Kremžská hořčice 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0326
Číslo výrobku
2017-08-22-0326/2179
Zařazení dle legislativy
Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - hořčice - hořčice krémžská
Charakteristika výrobku
Kremžská hořčice je vyráběna ze směsi bílé a hnědé (černé) hořčice. Obsahuje viditelně hrubě namleté slupky černého semínka a vyšší procento cukru. Původ surovin: Pitná voda: CZ; Cukr: CZ; Ocet kvasný lihový: CZ
Společnost
BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika
Definice balení
EAN
8595008729241
Balení
Typ: kelímek, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
pitná voda
semínko hořčice
17,5 %
cukr
16,1 %
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
koření
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
677 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
5,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g/100g
Sacharidy
22,1 g/100g
Z toho cukry
17,2 g/100g
Bílkoviny
4,6 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: světle hnědá až hnědá s částečkami černého hořčičného semínka
Vůně a chuť
Vůně: hořčičná, bez cizích pachů
Chuť: hořčičná, říznější, mírně nasládlá
Konzistence
Pastovita, mazavá
Technologický postup
Nadrcené hořčičné semínko se smíchá s vodou a dalšími ingrediencemi. Poté směs prochází přes korundované mlýny. Po nezbytné době zrání se výrobek plní do vhodných obalů.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Limity mikrobiologických analýz: CPM <105, BMK <103, E.Coli <102, Staphylococcus aureus <102, Salmonella – negativní, Listeria – negativní, Kvasinky <10, plísně <10, Enterobacteriaceae <102; Obsah soli max. 2,5 %; Sušina min. 20 %.
Uživatel
Schváleno
17.3.2023 18:38:27
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Zrušený