Výrobky

Špekáčky Majer

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0054

Číslo výrobku

2015-12-22-0054/2189

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

'- Tepelně opracovaný masný výrobek; - Drobný masný výrobek; - Ručně vázaný.   Upřesnění energetické hoodnoty v kcal: na obale výrobku je energetická hodnota v kcal: 298,2 kcal/100 g.

Společnost

MAJER - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ s.r.o.
Luční 606
Třemošná, 33011
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: volně loženo, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastní síť prodejen; rozvoz vlastními chlazenými auty

Složení

hovězí maso

30 %

vepřové maso

30 %

hřbetní sádlo

20 %

voda

18 %

vepřové kůže

2 %

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1233

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva hnědo červená v řezu tmavě růžová po kvalitním mase, v nákroji viditelná zrna špeku.

Vůně a chuť

Vůně po čerstvé uzenině kvalitním přírodním koření a čerstvém česneku.

Konzistence

Konzistence pružná, křehká, soudržná.

Nadstandardní parametry

'- Dodržení normy ČSN 577115 z roku 1989 - Vlastní prodejní síť zásobována vlastními vozidly - Vysoký obsah masa při zachování výjimečných chuťových vlastností - Nižší obsah soli - Vyloučení jakékoli mouky - Dodržení tradičních postupů výroby

Technologický postup

1. Nákup kvalitních českých kusů v nejvyšších třídách jakosti 2. Standardizované třídění surovin 3. Zpracování, příprava a solení surovin 4. Zchlazení a zrání suroviny 5. Semletí na desce 2 mm 6. Kutrování /míchání 7. Narážení 8. Ruční vázání 9. Uzení v šesti krocích s dvojitým zakuřováním 10. Chlazení 11. Svěšování do přepravek 12. Prodej ve vlastní síti prodejen Majer, popřípadě e-shop

Procesní stav

Schválený