Hovězí přední čtvrť
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/2190
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Maso pochází z jatečného zvířete (kráva), které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. Hovězí přední čtvrť bez části krku
Společnost
VETLABFARM s.r.o.
Jakubovice 85
Dolní Čermná, 56301
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: maso ve visu, kusový prodej, velikost: 100 kg
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod, maloobchod
Složení
hovězí přední čtvrť
100 %
Alergeny
Senzorické požadavky
Vzhled
Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin
Vůně a chuť
Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.
Konzistence
Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).
Technologický postup
Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro skot Aberdeen-angus. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Skladovací podmínky 0 – 4°C; CPM 10 na 6, E.Coli 10 na3, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.
Procesní stav
Zrušený