Výrobky

Hovězí zadní čtvrť

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/2191

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Maso pochází z jatečného zvířete (kráva), které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.  Hovězí zadní čtvrť bez části krku

Společnost

VETLABFARM s.r.o.
Jakubovice 85
Dolní Čermná, 56301
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: maso ve visu, kusový prodej, velikost: 100 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod, maloobchod

Složení

hovězí zadní čvrť

100 %

Alergeny

Senzorické požadavky

Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro skot Aberdeen-angus. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C; CPM 10 na 6, E.Coli 10 na3, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.

Procesní stav

Zrušený