Výrobky

Syrové kravské mléko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0127

Číslo výrobku

2016-03-18-0127/2230

Charakteristika výrobku

Čerstvé syrové kravské mléko z mlékomatu, MLéko pochází výhradně z produkce Kralovické zemědělské a.s.

Společnost

Kralovická zemědělská a.s.
Tyršova 560
Kralovice, 33141
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: plastové lahve, velikost: 2 l

Způsob distribuce výrobku

mlékomaty

Složení

syrové kravské mléko bez úpravy

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Senzorické požadavky

Vzhled

Stejnorodá bílá tekutina.

Vůně a chuť

čistě mléčná, bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

Bez usazenin, nečistot s homogenní konzistencí.

Nadstandardní parametry

• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce; • Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce; • bílkoviny nejméně 32 g/l; • mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hod. po nadojení, uchovávané při teplotách 4-8 °C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) max. 50 0000 v 1 ml při klouzavémm geometrickém prŮměru za dva měsíce. Počet somatických buněk /PSB/ v mléce max.300 0O0 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 měsíce. Teplota mléko, připraveného k prodeji, musí být v rozmezí 4,0 - 8,0 °C. Obsah tuku v mléce:3,6 - 4,27 %, obsah bílkovin v mléce 3,3 - 3,ó %. pH 6,5 - 6,7, obsah laktózy 4,7 - 5,0%.

Procesní stav

Zrušený