Výrobky

Listové těsto 500 g

Číslo cechovní normy

2020-06-25-0479

Číslo výrobku

2020-06-25-0479/2236

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Cukrářské výrobky. rostlinný margarín 30 % (rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten).

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594017360025

Balení

Typ: baleno v potravinářské folii, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Pšeničná mouka

45 %

rostlinný margarin

30 %

voda

vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová)

ocet

jedlá sůl

Přídatné látky

E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)

E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)

E 330 - Kyselina citrónová

E 202: Sorbát draselný (Konzervant)

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1615

Senzorické požadavky

Vzhled

• barva žlutokrémová bez cizích skvrn a barevných změn. • těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování

Vůně a chuť

Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Typická pro listové těsto, pevná.

Nadstandardní parametry

Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech

Technologický postup

Z mouky, vody, žloutků a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Regionální potravina

Procesní stav

Zrušený