Jelení kýta bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-16-0476
Číslo výrobku
2020-06-16-0476/2243
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - zvěřina
Společnost
Gril servis s.r.o.
Kolodějská 14
Sibřina- Stupice, 25084
Česká republika
Definice balení
EAN
2919893018703
Balení
Typ: vakuově balené, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
jelení maso
100 %
Energetická hodnota výrobku
469
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
tmavé maso s chutí a vůni po zvěřině
Nadstandardní parametry
Maso pochází z dobře zmasilých kusů.
Povrch masa je bez fyzikálních nečistot, chlupů a štětin.
Maso je vvbaveno „lístkem o původu zvěře“.
Ulovený kus je označen nesnímatelnou plombou a číslo plomby je uvedeno na doprovázejícím lístku o původu zvěře.
Plomba je po zpracování uloveného těla uchovávána jeden rok po skončení údržnosti
Maso nabízíme v kuchyňské úpravě .
Technologický postup
řez se vede v řase předkolenní, po svalovině předkýtí směrem k hrbolu kosti kyčelní. Ve výši kyčelního kloubu, v úrovni spodního okraje spony pánevní, se kolmo na svalovinu nařízne svíčková včetně palce svíčkové, který se tvaruje podélně tak, že jeho délka nepřesahuje po opracování svíčkové její šířku. Po křídle kosti kyčelní bez narušení celistvosti svíčkové, palce svíčkové a svalů předkýtí se uvolní svíčková až k prvnímu obratlu bedernímu. Řezem nebo sekem mezi posledním obratlem bederním a kostí křížovou uvolníme kýtu od nízkého roštěnce.
Procesní stav
Schválený