Výrobky

Jelení kýta bez kosti

Číslo cechovní normy

2020-06-16-0476

Číslo výrobku

2020-06-16-0476/2243

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - zvěřina

Společnost

Gril servis s.r.o.
Kolodějská 14
Sibřina- Stupice, 25084
Česká republika

Definice balení

EAN

2919893018703

Balení

Typ: vakuově balené, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

jelení maso

100 %

Energetická hodnota výrobku

469

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

tmavé maso s chutí a vůni po zvěřině

Nadstandardní parametry

Maso pochází z dobře zmasilých kusů. Povrch masa je bez fyzikálních nečistot, chlupů a štětin. Maso je vvbaveno „lístkem o původu zvěře“. Ulovený kus je označen nesnímatelnou plombou a číslo plomby je uvedeno na doprovázejícím lístku o původu zvěře. Plomba je po zpracování uloveného těla uchovávána jeden rok po skončení údržnosti Maso nabízíme v kuchyňské úpravě .

Technologický postup

řez se vede v řase předkolenní, po svalovině předkýtí směrem k hrbolu kosti kyčelní. Ve výši kyčelního kloubu, v úrovni spodního okraje spony pánevní, se kolmo na svalovinu nařízne svíčková včetně palce svíčkové, který se tvaruje podélně tak, že jeho délka nepřesahuje po opracování svíčkové její šířku. Po křídle kosti kyčelní bez narušení celistvosti svíčkové, palce svíčkové a svalů předkýtí se uvolní svíčková až k prvnímu obratlu bedernímu. Řezem nebo sekem mezi posledním obratlem bederním a kostí křížovou uvolníme kýtu od nízkého roštěnce.

Procesní stav

Schválený