Výrobky

Vepřová kýta bez kosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/2250

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Vepřové maso výsekové

Společnost

AGRO družstvo vlastníků Puklice
Puklice 94
Puklice, 58831
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Volně ložené nebo vakuově balené v přepravkách E2., velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastní síť prodejen

Složení

vepřová kýta bez kosti

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků. Barva: Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Konzistence

Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare, veterinárním dozoru a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po zchladnutí masa na předepsanou teplotu v jádře, bourání ve schválené bourárně. Maso je očistěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Řádně vychlazené na požadovanou teplotu.

Procesní stav

Zrušený