Jindřichovské tyčinky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-09-0368
Číslo výrobku
2018-03-09-0368/2256
Charakteristika výrobku
Hladká pšeničná celozrnná mouka 49 %; Voda 28 %; lněné semínko 8 %; droždí čerstvé 2,8 %; olej 7 %; cukr 1,8 %; sůl; drcený kmín.
Společnost
RNDr. Martin Tichý
Heyrovského 23
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: Sáček celofán – PP 120x230, velikost: 90 g
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod
Složení
Hladká pšeničná celozrnná mouka
voda
9.2 %
lněné semínko
6.4 %
droždí
4.5 %
rostlinný olej
3.5 %
cukr
sůl
kmín
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1602 1
Senzorické požadavky
Vzhled
'- vzhled – tyčinka dlouhá cca 10 cm o hmotnosti cca 10 g - barva – hnědá až zlatohnědá
Vůně a chuť
Tyčinka s typickou chutí po čerstvém pečivu a lněném semínku.
Konzistence
křehká, křupavá
Nadstandardní parametry
Těsto neobsahuje syntetická aromata, látky zvýrazňující chuť a barviva. Vstupní suroviny pochází z lokálních zdrojů (více jak 85%)
Technologický postup
Ingredience se smíchají, těsto se nechá uležet, rozválí se a vykrajují se pásky. Tyčinky zakroutí a pečou se na 170 stupňů. Vychladnuté tyčinky se zabalí a expedují.
Procesní stav
Zrušený