Výrobky

Syrové kravské mléko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0127

Číslo výrobku

2016-03-18-0127/2258

Charakteristika výrobku

Čerstvé syrové kravské mléko. Mléko pochází výhradně z produkce farmy Prusinky společnosti PLEMENÁŘSKÉ SLUŽBY a.s.

Společnost

PLEMENÁŘSKÉ SLUŽBY a.s.
U Farmy 275
Otrokovice, 765 02
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Přímý prodej z farmy do přinesených lahví a nádob o objemu 1 l, 1,5 l a 2 l., velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

mlékomaty

Složení

kravské mléko

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem Vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Vůně a chuť

čistě mléčná, bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Nadstandardní parametry

Dle výsledků akreditovaných laboratoří kontroly jakosti mléka smí být:
  • Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce;
  • Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce;
  • Obsah nutričně významných složek (vážený průměr při nejméně 4 vzorcích za měsíc): bílkoviny nejméně 32g/l mléčný tuk nejméně 35g/l

Technologický postup

Mléko je vyráběno v čistém prostředí při použití zařízení a pracovních nástrojů, které jsou udržovány v čistotě. Je tím chráněno před vlivy, které by mohly nepříznivě působit na zdravotní nezávadnost. Prodej syrového kravského mléka je realizován přímo v prostorách farmy Prusinky, kde je mléko produkováno. Prostory jsou odděleny od stájí, dojírny a mléčnice, takže se zde nevyskytuje riziko znečištění a šíření nákaz a nemocí. Prostory určené k prodeji syrového kravského mléka jsou vybaveny chladícím zařízením, ve kterém je umístěn teploměr pro sledování teploty syrového mléka. Není-li syrové kravské mléko určeno přímo k přímému prodeji prodáno do 2 hodin po nadojení, musí být zchlazeno na 8°C a zchlazené prodáno do 24 hodin po nadojení nebo musí být zchlazeno na 6°C a zchlazené prodáno do 48 hodin.

Ocenění a značky kvality

Q CZ

Procesní stav

Schválený