Seletická vepřová tlačenka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0337
Číslo výrobku
2017-08-22-0337/2261
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – vařené masné výrobky. vepřové droby 10% (vepřová játra 4%, vepřová srdce 3%, vepřový jazyk 3%); vepřový vývar (voda, vepřové maso, droby a kůže jedlá sůl.
Společnost
LOUDY s.r.o.
Seletice 160
Seletice, 28934
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně loženo v přepravkách bez označení etiketami, velikost: 3 kg
Složení
vepřové maso
70 %
vepřové droby
10 %
vepřový vývar
vařená vepřová kůže
5 %
vepřový tuk
jedlá sůl
pepř černý
česnek
nové koření
zázvor
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1204 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Na řezu jsou znatelné kostky krájeného vařeného masa a drobů. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Náplň je kompaktní, povrch lesklý a hladký
Vůně a chuť
Vůně příjemná po mase a použitém kořenní. Chuť jemně slaná po použitém vepřovém mase a drobech.
Konzistence
Konzistence tlačenky je pevná, pružná, soudržná
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, nejméně 70%. Bez přídavku přídatných látek. Pouze koření a jedlá sůl. Maso výhradně z českých chovů (vlastní porážka, vlastní chov nebo dodavatelé z regionu).
Technologický postup
Uvařené vepřové maso z kolen, vepřových boků, vepřových hlav a drobů je obráno od kosti a nakrájeno na kostky o velikosti přibližně 2,5 x 2,5 x cm. Uvařené kůže jsou umlety na mlýnku. Suroviny jsou po nakrájení a pomletí znovu smíchány s vývarem a kořením. Dílo se plní do nejedlého střeva, zavázáno. Výrobek je tepelně opracován a vychlazen
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah soli maximálně 2,5 %. Obsah masa nejméně 70%. Obsah tuku max. 30%
Uživatel
Schváleno
23.1.2023 08:42:00
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený