Výrobky

Seletická vepřová tlačenka

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0337

Číslo výrobku

2017-08-22-0337/2261

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – vařené masné výrobky. vepřové droby 10% (vepřová játra 4%, vepřová srdce 3%, vepřový jazyk 3%); vepřový vývar (voda, vepřové maso, droby a kůže jedlá sůl.

Společnost

LOUDY s.r.o.
Seletice 160
Seletice, 28934
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: volně loženo v přepravkách bez označení etiketami, velikost: 3 kg

Složení

vepřové maso

70 %

vepřové droby

10 %

vepřový vývar

vařená vepřová kůže

5 %

vepřový tuk

jedlá sůl

pepř černý

česnek

nové koření

zázvor

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1204 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Na řezu jsou znatelné kostky krájeného vařeného masa a drobů. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Náplň je kompaktní, povrch lesklý a hladký

Vůně a chuť

Vůně příjemná po mase a použitém kořenní. Chuť jemně slaná po použitém vepřovém mase a drobech.

Konzistence

Konzistence tlačenky je pevná, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, nejméně 70%. Bez přídavku přídatných látek. Pouze koření a jedlá sůl. Maso výhradně z českých chovů (vlastní porážka, vlastní chov nebo dodavatelé z regionu).

Technologický postup

Uvařené vepřové maso z kolen, vepřových boků, vepřových hlav a drobů je obráno od kosti a nakrájeno na kostky o velikosti přibližně 2,5 x 2,5 x cm. Uvařené kůže jsou umlety na mlýnku. Suroviny jsou po nakrájení a pomletí znovu smíchány s vývarem a kořením. Dílo se plní do nejedlého střeva, zavázáno. Výrobek je tepelně opracován a vychlazen

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli maximálně 2,5 %. Obsah masa nejméně 70%. Obsah tuku max. 30%

Uživatel

Schváleno

23.1.2023 08:42:00

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený