Výrobky

Hovězí maso Wagyu Horky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/2264

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené

Společnost

Farma Horky
Horky 68
Litomyšl, 57001
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod

Složení

hovězí maso

100 %

Alergeny

Senzorické požadavky

Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin. Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu). Maso plemene Wagyu 100% s výrazným mramorováním masa.

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.

Procesní stav

Zrušený