Hovězí maso Wagyu Horky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/2264
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené
Společnost
Farma Horky
Horky 68
Litomyšl, 57001
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod
Složení
hovězí maso
100 %
Alergeny
Senzorické požadavky
Vzhled
Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin. Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu). Maso plemene Wagyu 100% s výrazným mramorováním masa.
Technologický postup
Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.
Procesní stav
Zrušený