Výrobky

Uzená krkovice z komína

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2273

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený

Společnost

Klášterecké masné pochoutky, a.s.
Klášterec nad Orlicí 162
Klášterec nad Orlicí, 561 82
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: vakuově balený nebo volně ložený nebalený, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřová krkovice

98 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

870

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku je zachován po opracované krkovici.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, po uzení.

Konzistence

Konzistence krkovičky je pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, nejméně 90%. Bez přídavku přídatných látek. Pouze jedlá sůl a konzervant E 250.

Technologický postup

Příjem surovin – výběr suroviny - solení nasucho - důkladné odležení (cca 3 týdny) - tepelné opracování (min. 70 °C po dobu 10 min v jádře výrobku) - uzení - chlazení - balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli maximálně 3,0 %. Obsah masa nejméně 90%. Obsah tuku max. 20%.

Procesní stav

Schválený