Výrobky

Lovecký salám 300 g VB

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-29-0164

Číslo výrobku

2016-03-29-0164/2291

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa;  poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB (18,8 g/100g)  je 2,5.

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007484779

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

startovací kultura mikroorganismů

hovězí maso

jedlá sůl

vepřové kůže

dextróza

koření

extrakty koření

sušený česnek

slunečnicový olej

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

2157

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic. Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký. Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

pružná až tuhá, příjemná na skus

Nadstandardní parametry

  • povinné použití hovězího masa;
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,92;
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. tvarování do obdélníkového tvaru 5. zrání a sušení 6. chlazení 7. loupání 8. krájení 9. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Procesní stav

Zrušený