Hovězí steak do ruky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0074
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/2294
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100 g výrobku bylo použito 175 g hovězího masa. Původ masa - Česká republika.
Společnost
PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika
Definice balení
EAN
8592337360275
Balení
Typ: vakuově balený minisalámek v papírové krabičce, velikost: 45 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
hovězí maso
jedlá sůl
přírodní koření
cukr
dextróza
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1356 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně vrásčitý, barva dle použitých surovin
Vůně a chuť
Výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti.
Konzistence
Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení. Tužší, soudržné konzistence.
Nadstandardní parametry
vysoký obsah masa - 175 g; bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad; hodnota poměru obsahu tuku a čisté svalové bílkoviny: 0,64
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů (celofánové – kouři propustné střívko), fermentace, sušení, odstranění střívka, balení
Procesní stav
Zrušený