Výrobky

Kmotrovky uherákové 50g OA

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0074

Číslo výrobku

2016-08-08-0074/2325

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 180 g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007489293

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 50 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

koření

dextróza

aroma

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

E 401: Alginát sodný (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)

E 509 - Chlorid vápenatý

Energetická hodnota výrobku

2119 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná. Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření.

Konzistence

Konzistence pružná až pevná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

§ vysoký obsah masa; § nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:44,98 g/100g; obsah ČSB: 21,08 %; poměrový parametr obsah tuku/obsah ČS: 2,13

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený