Výrobky

Tyrolský salám

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0069

Číslo výrobku

2016-08-08-0069/2337

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

původ surovin: Česká republika

Společnost

Kloud s.r.o.
Luby 71
Klatovy, 339 01
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: technologický obal černé barvy, velikost: 1600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

80 %

vepřové sádlo

20 %

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je u vychlazeného výrobku hrubá mozaika vepřového masa a vepřového sádla, barva na řezu odpovídá použitým surovinám.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná. Vůně příjemná po čerstvé surovině.

Konzistence

Tuhá, pevná, soudržná, na omak jemná

Nadstandardní parametry

vyšší obsah masa - min . 80 %.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do obalů, tepelné opracování, chlazení. Technologický obal: Plastové střevo černé barvy o průměru 75 mm.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa - min. 80 %.

Procesní stav

Schválený