Výrobky

Jaroměřické žervé kostka

Číslo cechovní normy

2019-06-05-0437

Číslo výrobku

2019-06-05-0437/2365

Charakteristika výrobku

sýr čerstvý termizovaný

Společnost

Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
Jaroměřice nad Rokytnou, 675 51
Česká republika

Definice balení

EAN

8594000784418

Balení

Typ: kostka balená ve vícevrstevné Alu folii, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

100 %

jedlá sůl

mlékařské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 410: Karubin (Zahušťovadlo, stabilizátor)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1205

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva bílá s lehce smetanovým odstínem.

Vůně a chuť

mléčně nakyslá, smetanová.

Konzistence

stejnorodá, hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko. obsah sušiny min. 36 %; obsah tuku min. 26 %.

Technologický postup

Pasterovaná čerstvá smetana s požadovanou tučností se zakvasí čistou mlékařskou kulturou, přidá se syřidlo. Po prokysání se sraženina zahřeje na teplotu ca 80-85 °C a odstředí na odstředivce. Do vzniklého polotovaru se přidá sůl, přidá se stabilizátor, sýr se přichladí na teplotu do 50 °C a balí do hliníkové folie. Po vychlazení na teplotu 2-8 °C se výrobek expeduje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina minimálně 36 %; Obsah tuku minimálně 26 %; Listeria monocytogenes neg./25 g - Dle platné legislativy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Schválený