Výrobky

Vepřová plec

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/2377

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.  

Společnost

MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
Praha 4 - Písnice, 142 00
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: pultový volný prodej - baleno v prodejně, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

vlastní síť prodejen

Složení

vepřová plec bez kosti

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

upravená, nepořezaná svalovina kýty v celku, bez ořezů, tvrdých šlach, chrupavek, krevních podlitin a přebytečného sádla (povrchová vrstva sádla na vnější straně kýty do max. výše 5 mm) a kolena. Palec svíčkové zbavený tuku zůstává u kýty. Svaly kýty musí být při vykostění co nejméně pořezané, povrch kýty nesmí mít hluboké zářezy do svaloviny

Vůně a chuť

typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle.

Procesní stav

Schválený