Chléb konzumní s kmínem 500 g BK
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-07-12-0395
Číslo výrobku
2018-07-12-0395/2380
Charakteristika výrobku
přípravek: pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Definice balení
EAN
8590077321273
Balení
Typ: PP sáček s potiskem, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
obchodní řetězce
Složení
Pšeničná mouka
žitná mouka
voda
žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura)
19 %
sůl s jódem (chlorid sodný, jodičnan draselný)
droždí
přípravek
kmín
0.2 %
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
983 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky. Kůrka, povrch: zlatohnědé až kaštanově hnědé barvy, kůrka čistá, bez znatelně obnažené střídky. Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pružná, pórovitá, nedrobivá.
Vůně a chuť
Vůně: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích pachů. Chuť: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích chutí
Konzistence
Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá.
Nadstandardní parametry
Chléb zakyselený pouze žitným kvasem. Žitná mouka použita min. 35% z celkové hmotnosti mlýnských výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.
Technologický postup
Výroba chleba nepřímým vedením - výroba kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Chemické a fyzikální parametry: NaCl v hmotn. % výrobku max. 2,5 % Vlhkost (%) max. 52 % Kyselost (mmol/kg) 50-90 mmol/kg (5,0 – 9,0 °SH) Mikrobiologické parametry :
Přípustná hodnota | |
CPM | 104 |
Plísně | 5.102 |
Enterobacteriaceae | 102 |
Salmonella spp. | negat/25 |
Procesní stav
Zrušený