Výrobky

Chléb konzumní s kmínem 550 g BK

Číslo cechovní normy

2018-07-12-0395

Číslo výrobku

2018-07-12-0395/2383

Charakteristika výrobku

přípravek: pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.

Společnost

PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika

Definice balení

EAN

8590077322249

Balení

Typ: PP sáček s potiskem, velikost: 550 g

Způsob distribuce výrobku

obchodní řetězce

Složení

Pšeničná mouka

žitná mouka

voda

žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura)

19 %

sůl s jódem (chlorid sodný, jodičnan draselný)

droždí

přípravek

kmín

0.2 %

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

983 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky. Kůrka, povrch: zlatohnědé až kaštanově hnědé barvy, kůrka čistá, bez znatelně obnažené střídky. Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pružná, pórovitá, nedrobivá.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích pachů. Chuť: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích chutí

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pouze žitným kvasem. Žitná mouka použita min. 35% z celkové hmotnosti mlýnských výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením - výroba kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Chemické a fyzikální parametry: NaCl v hmotn. % výrobku max. 2,5 % Vlhkost (%) max. 52 % Kyselost (mmol/kg) 50-90 mmol/kg (5,0 – 9,0 °SH) Mikrobiologické  parametry :

  Přípustná hodnota
CPM 104
Plísně 5.102
Enterobacteriaceae 102
Salmonella spp. negat/25

Procesní stav

Zrušený