Výrobky

Majolka klasická majonéza kbelík 1000 ml

Číslo cechovní normy

2015-10-15-0032

Číslo výrobku

2015-10-15-0032/0491

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy

Charakteristika výrobku

původ surovin:

olej řepkový - CZ

ocet kvasný lihový - CZ

vaječné žloutky - EU

cukr - CZ

jedlá sůl - EU

hořčičné semínko - CZ

Společnost

BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8595008700066

Balení

Typ: kbelík, velikost: 1000 ml

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

řepkový olej

78 %

pitná voda

Vaječný žloutek

ocet kvasný lihový

3 %

jedlá sůl

semínko hořčice

koření

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

2977 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

78,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,4 g/100g

Sacharidy

2,7 g/100g

Z toho cukry

2,5 g/100g

Bílkoviny

0,7 g/100g

Sůl

0,5 g/100g

omega-3 mastné kyseliny

5,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bělavá až slabě nažloutlá; vzhled: hladký, homogenní

Vůně a chuť

vůně: lehce nakyslá, typická pro ochucenou majonézu;

chuť: lahodná, mírně nakyslá, po pouřitých  přísadách.

Konzistence

pastovitá až polotuhá, hladkého, homogenního vzhledu.

Nadstandardní parametry

Jedná se o vysokoolejovou majonézu s mnohaletou tradicí. Byla první průmyslově vyráběnou majonézou v Československu a její výroba byla započata v roce 1957. Název Majolka je chráněn proslulou ochrannou známkou. Neobsahuje konzervační látky, barviva, aromata, škroby a stabilizátory.

Technologický postup

V homogenizátoru se vytvoří emulze z vaječného žloutku,  oleje a vody, která se okyselí octem a dochutí přísadami dle receptury. Poté se plní do vhodných obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sušina min. 80 %;

sůl max. 1 %;

tuk min. 78 %. 

Procesní stav

Zrušený

Obrázky