Majolka klasická majonéza vanička 100 ml
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-15-0032
Číslo výrobku
2015-10-15-0032/0495
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy
Charakteristika výrobku
Původ složek:
olej řepkový - CZ
ocet kvasný lihový - CZ
vaječné žloutky - EU
cukr - CZ
jedlá sůl - EU
hořčičné semínko - CZ
Společnost
BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika
Definice balení
EAN
8595008700011
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 ml
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
řepkový olej
78 %
pitná voda
vaječný žloutek
3 %
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
semínko hořčice
koření
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2977 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
78,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,4 g/100g
Sacharidy
2,7 g/100g
Z toho cukry
2,5 g/100g
Bílkoviny
0,7 g/100g
Sůl
0,5 g/100g
omega-3 mastné kyseliny
5,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: bělavá až slabě nažloutlá; vzhled hladký homogenní
Vůně a chuť
vůně: lehce nakyslá, typická pro ochucenou majonézu;
chuť: lahodná, mírně nakyslá, po použitých přísadách.
Konzistence
pastovitá až polotuhá, hladkého homogenního vzhledu
Nadstandardní parametry
Jedná se o vysokoolejovou majonézu s mnohaletou tradicí. Byla první průmyslově vyráběnou majonézou v Československu a její výroba byla započata v roce 1957. Název Majolka je chráněn proslulou ochrannou známkou. Neobsahuje konzervační látky, barviva, aromata, škroby a stabilizátory.
Technologický postup
V homogenizártoru se vytvoří emulze z vaječného žloutku, oleje a vody, které se okyselí octem a dochutí přísadami dle receptury. Poté se plní do vhodných obalů.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
sušina min. 80 %;
sůl max. 1 %;
tuk min. 78 %.
Procesní stav
Zrušený