Výrobky

Majolka klasická majonéza vanička 100 ml

Číslo cechovní normy

2015-10-15-0032

Číslo výrobku

2015-10-15-0032/0495

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy

Charakteristika výrobku

Původ  složek:

 

olej řepkový - CZ

ocet kvasný lihový - CZ

vaječné žloutky - EU

cukr - CZ

jedlá sůl - EU

hořčičné semínko - CZ

Společnost

BONECO a.s.
Lopatecká 223/13
Praha 4 - Podolí, 147 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8595008700011

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 100 ml

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

řepkový olej

78 %

pitná voda

vaječný žloutek

3 %

ocet kvasný lihový

jedlá sůl

semínko hořčice

koření

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

2977 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

78,9 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,4 g/100g

Sacharidy

2,7 g/100g

Z toho cukry

2,5 g/100g

Bílkoviny

0,7 g/100g

Sůl

0,5 g/100g

omega-3 mastné kyseliny

5,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: bělavá až slabě nažloutlá; vzhled hladký homogenní

Vůně a chuť

vůně: lehce nakyslá, typická pro ochucenou majonézu;

chuť: lahodná, mírně nakyslá, po použitých přísadách.

Konzistence

pastovitá až polotuhá, hladkého homogenního vzhledu

Nadstandardní parametry

Jedná se o vysokoolejovou majonézu s mnohaletou tradicí. Byla první průmyslově vyráběnou majonézou v Československu a její výroba byla započata v roce 1957. Název Majolka je chráněn proslulou ochrannou známkou. Neobsahuje konzervační látky, barviva, aromata, škroby a stabilizátory. 

Technologický postup

V homogenizártoru se vytvoří emulze z vaječného žloutku, oleje a vody, které se okyselí octem a dochutí přísadami dle receptury. Poté se plní do vhodných obalů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sušina min. 80 %;

sůl max. 1 %;

tuk min. 78 %.

 

Procesní stav

Zrušený

Obrázky