Výrobky

Máslová vánočka 550 g

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0110

Číslo výrobku

2016-03-18-0110/2487

Charakteristika výrobku

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením šesti pramenů najednou. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách světlejší, bohatě zdobená mandlovými plátky.

Společnost

Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
Praha 9 - Čakovice, 196 00
Česká republika

Definice balení

EAN

2131653006496

Balení

Typ: balená do PP sáčku, velikost: 550 g

Způsob distribuce výrobku

vlastní prodejny

Složení

Pšeničná mouka

pitná voda

přírodní citronové aroma

posyp: mandle plátky

máslo

15 %

rozinky

15 %

cukr krupice

droždí

Vaječná melanž

jedlá sůl

sušené odtučněné mléko

pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1414 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením.

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky a mandle).

Konzistence

'- Kůrka dobře propečená; - Střída dobře propečená, vláčná.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

'- Výroba těsta nepřímým způsobem vedení na omládek - Zrání těsta - Dělení na klonky a jejich tvarování - Ruční tvarování (pletení) - Kynutí - Dohotovení před pečením (mašlování, posyp mandlovými plátky) - Chladnutí a následně balení

Procesní stav

Schválený