Výrobky

Máslová vánočka De luxe 1000 g

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0110

Číslo výrobku

2016-03-18-0110/2488

Charakteristika výrobku

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením osmi pramenů najednou s vrchním vloženým pramenem. Vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách světlejší, bohatě zdobená mandlovými plátky. Výrobek vyniká hmotností 1000g.

Společnost

Globus ČR, v.o.s.
Kostelecká 822/75
Praha 9 - Čakovice, 196 00
Česká republika

Definice balení

EAN

2134150000004

Balení

Typ: balená do PP sáčku a vložena do dárkové krabice, velikost: 1000 g

Způsob distribuce výrobku

vlastní prodejny

Složení

Pšeničná mouka

pitná voda

vanilínový cukr (cukr krupice, ethylvanilin)

pekařská směs ( pšeničný lepek, pšeničná mouka, pšeničná sladová mouka, sušený kvas/pšeničná mouka, startovací kultura/ látka zlepšující mouku - kyselina askorbová)

přírodní citronové aroma s dalšími aromaty

posyp: mandle plátky

rozinky (rozinky, rostlinný olej bavlníkový, slunečnicový, řepkový v různém poměru - max. 0, 5 %)

15 %

máslo

15 %

cukr krupice

droždí

Vaječná melanž

pomerančová kůra kandovaná(pomerančová kůra/49 %/glukózo-fruktózový sirup, cukr, regulátor kyselosti - kyselina citronová, konzervant - oxid siřičitý)

lihovina - tuzemský (pitná voda, líh, aroma, cukr, barvivo - karamel)

sušené odtučněné mléko

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

1491 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním pletením.

Vůně a chuť

Vůně a chuť typická po použitých surovinách (máslo, rozinky, citrusy a mandle).

Konzistence

'- Kůrka dobře propečená; - Střída dobře propečená, vláčná.

Nadstandardní parametry

Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

'- Výroba omládku, kterým je prokvašený polotovar z pšeničné mouky, vody, droždí a cukru - Zrání těsta - Dělení na klonky a jejich tvarování - Ruční tvarování (pletení) - Kynutí - Dohotovení před pečením (mašlování, posyp mandlovými plátky) - Chladnutí a následně balení

Procesní stav

Schválený