Výrobky

Farmářské špekáčky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-29-0369

Číslo výrobku

2018-03-29-0369/2520

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný; upřesnění obsahu cukrů: cukry <0,5 g/100g

Společnost

Maso Brejcha s.r.o.
Brdlíkova 287/1d
Praha 5, 150 00
Česká republika

Definice balení

EAN

8592452412156

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 800 g

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod

Složení

vepřové maso

52 %

hovězí maso

38 %

vepřové sádlo

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (pepř, paprika, česnek, muškátový ořech, kmín)

glukózový sirup

kouř z bukového dřeva

vepřové střívko

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1090

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý. Konzistence je pružná, křehká, soudržná.

Konzistence

Konzistence  pružná, křehká, soudržná.

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa; b) přírodní vepřové střevo.

Technologický postup

Příprava surovin pro výrobu, Kutrování, Narážení, Sušení, Uzení/Vaření, Chlazení, Balení, Etiketování.

Procesní stav

Schválený