Výrobky

Srnínský chléb Šumava krájený 1200 g

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0322

Číslo výrobku

2017-08-22-0322/2537

Společnost

Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8595012210407

Balení

Typ: balený v sáčku, velikost: 1200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

Pšeničná mouka

69.5 %

pitná voda

žitná mouka

30.4 %

kvas

sůl

pekařský přípravek (pšeničný lepek, pšeničná vláknina, žitná mouka, látka zlepšující mouku E 300)

kmín

Přídatné látky

E 300 - Kyselina L-askorbová

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

927 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled - pravidelně formovaný klenutý chléb ve tvaru veky, nebo daný tvarem ošatky; pravidelně formovaný, klenutý. Vrchní kůrka hnědá, lesklá nebo moučená, popř. nařezávaná nebo s typickými prasklinami pro daný výrobek, nebo sypaná kmínem; nepřipálená. Spodní kůrka čistá nebo slabě moučená; nepřipálená. Střída rovnoměrně pórovitá, barva po použitých složkách.

Vůně a chuť

Vůně a chuť - typická chlebová; příjemně nakyslá po zakyselujících složkách; slabě po kmínu případně po dalším koření; bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence - kůrka dobře propečená, křupavá. Střída dobře propečená, pružná, měkká, pórovitá.

Nadstandardní parametry

Mouka z vlastního mlýna, výroba vlastního kvasu, dlouholetá tradice výroby chleba, velký podíl ruční práce, voda z pramene pod Kletí, více jak 65% pšeničné mouky a nejméně 30% žitné mouky z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků; těsto neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové, případně kyseliny octové a mléčné získané výhradně fermentačním procesem jako součásti stabilního kvasu.

Technologický postup

Výroba těsta přímým způsobem vedení; zrání těsta; tvarování; kynutí; pečení; chladnutí, krájení a balení, expedice.

Procesní stav

Zrušený