Výrobky

Špekáčky s Goudou

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-29-0369

Číslo výrobku

2018-03-29-0369/2559

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Původ hlavní suroviny: ČR a EU. sýr Gouda 10 % hm.: mléko, jedlá sůl, mléčné kultury; upřesnění výživových údajů: Sacharidy <0,5g; z toho cukry <0,5g.

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Definice balení

EAN

286512

Balení

Typ: přírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra, velikost: 600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

50 %

hovězí maso

25 %

vepřové sádlo

sýr Gouda

10 %

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (paprika sladká)

pepř černý

muškátový ořech

sušená zelenina : česnek

přírodní vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1450 1

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk

Vůně a chuť

příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrobek šťavnatý

Konzistence

pružná, křehká, soudržná, krémová chuť díky použité Goudě

Nadstandardní parametry

Špekáčky obsahují 75% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté a 10 % sýru Gouda dodá špekáčku krémovitost.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Procesní stav

Zrušený