Výrobky

Salám Paprikáš - Řezníkův talíř 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0066

Číslo výrobku

2016-03-22-0066/0763

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa; obsah ČSB 14 g/100g; poměr obsahu tuku a obsahu  čistých svalových bílkovin: 2,8

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Definice balení

EAN

8595010301794

Balení

Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

směs koření

dextróza

extrakt papriky

0.05 %

startovací kultura

Přídatné látky

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

2058

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červená až červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Na skusu je výrobek vláčný a křehký. Vůně: Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.

Konzistence

tuhá, pevná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa, 2. povinné zastoupení hovězího masa, 3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad 100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal

Procesní stav

Zrušený