Kuřecí šunka Kubíček
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0067
Číslo výrobku
2016-08-01-0067/0811
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
280026
Balení
Typ: vícevrstevný smrštitelný obal, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kuřecí maso
55 %
vepřové maso
15 %
pitná voda
jedlá sůl
hroznový cukr
med
muškátový ořech
extrakty koření (hořčičné semínko)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
375 1
Senzorické požadavky
Vzhled
výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa,jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou.
Vůně a chuť
typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná)
Konzistence
v uceleném kusu pevná,soudržná,plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly; výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký
Technologický postup
Čistá kuřecí prsa nastříkáme lákem na 125% původní hmotnosti,po nástřiku bude váha 125 kg,převážíme, semeleme přes desku „ledvina“,případně dolijeme lák na požadovanou hmotnost,vložíme do masírky,přidáme med,masírujeme pomalu cca 2 hod. V. kýtu semletou na 3 mm smícháme s 5 kg láku a 20 g mletého muškátového oříšku. Ve hmotě nesmí zůstat nerozmíchané shluky mletého masa. Tuto surovinu přidáme do masírky ke kuřecímu masu a masírujeme příslušným programem.
Procesní stav
Zrušený