Výrobky

Kuřecí šunka Kubíček

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0067

Číslo výrobku

2016-08-01-0067/0811

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

280026

Balení

Typ: vícevrstevný smrštitelný obal, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kuřecí maso

55 %

vepřové maso

15 %

pitná voda

jedlá sůl

hroznový cukr

med

muškátový ořech

extrakty koření (hořčičné semínko)

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

375 1

Senzorické požadavky

Vzhled

výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa,jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou.

Vůně a chuť

typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná)

Konzistence

v uceleném kusu pevná,soudržná,plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly; výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký

Technologický postup

Čistá kuřecí prsa nastříkáme lákem na 125% původní hmotnosti,po nástřiku bude váha 125 kg,převážíme, semeleme přes desku „ledvina“,případně dolijeme lák na požadovanou hmotnost,vložíme do masírky,přidáme med,masírujeme pomalu cca 2 hod. V. kýtu semletou na 3 mm smícháme s 5 kg láku a 20 g mletého muškátového oříšku. Ve hmotě nesmí zůstat nerozmíchané shluky mletého masa. Tuto surovinu přidáme do masírky ke kuřecímu masu a masírujeme příslušným programem.

Procesní stav

Zrušený