Lahůdková pečeně
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/0812
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
290933
Balení
Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
75 %
vepřové maso
15 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
maltodextrin
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
939 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Pevný soudržný kus
Vůně a chuť
po čerstvém mase
Konzistence
Pevný soudržný kus
Technologický postup
Vybrané vepřové pečeně zbavené tuku nastříkáme připraveným lákem dle normy a takto připravenou surovinu vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po vymasírování surovinu vkládáme do předem připravených forem, formy uzavřeme a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po uvaříme necháme formy zchladnout do druhého dne, pečínky vyjmeme z formy a začistíme, vložíme na předem připravený udírenský vozík a zaudíme do zlatohnědé barvy. Po zauzení necháme vychladnou na požadovanou teplotu, vakuově zabalíme a expedujeme.
Procesní stav
Zrušený