Výrobky

Lahůdková pečeně

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/0812

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

290933

Balení

Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

75 %

vepřové maso

15 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

maltodextrin

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 407 - Karagenan

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

939 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Pevný soudržný kus

Vůně a chuť

po čerstvém mase

Konzistence

Pevný soudržný kus

Technologický postup

Vybrané vepřové pečeně zbavené tuku nastříkáme připraveným lákem dle normy a takto připravenou surovinu vložíme do masírky a masírujeme příslušným programem. Po vymasírování surovinu vkládáme do předem připravených forem, formy uzavřeme a tepelně opracujeme příslušným programem tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po uvaříme necháme formy zchladnout do druhého dne, pečínky vyjmeme z formy a začistíme, vložíme na předem připravený udírenský vozík a zaudíme do zlatohnědé barvy. Po zauzení necháme vychladnou na požadovanou teplotu, vakuově zabalíme a expedujeme.

Procesní stav

Zrušený