Salám Hubert
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0069
Číslo výrobku
2016-08-08-0069/0814
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
280017
Balení
Typ: vícevrstevný plast, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
72 %
vepřové sádlo
5 %
pitná voda
jedlá sůl
bramborový škrob
koření
glukóza
dextróza
extrakt papriky
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 407 - Karagenan
E 412 - Guma guar
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
899 1
Senzorické požadavky
Vzhled
na řezu narůžovělá barva
Vůně a chuť
Jemná vůně po koření a použité surovině.
Konzistence
Výrobek pružné a soudržné konzistence.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z kvalitní české vepřové kýty s přídavkem divokého koření.
Technologický postup
Připravené části z vepřové kýty (2,5x2,5 cm) vložíme do masírky a masírujeme s připraveným lákem příslušným programem. Poté vyjmeme a necháme 12 hodin odležet. Maso připravené na spojku vložíme do kutru a vytvoříme jemnou spojku s kořením a přídavnými látkami. Poté přidáme odleželé maso určené na vložku a vše řádně promícháme. Takto připravené dílo plníme do připravených obalů a tepelně opracujeme vařením tak,aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po schlazení na požadovanou teplotu expedujeme.
Procesní stav
Zrušený