Výrobky

Salám Hubert

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0069

Číslo výrobku

2016-08-08-0069/0814

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

280017

Balení

Typ: vícevrstevný plast, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

72 %

vepřové sádlo

5 %

pitná voda

jedlá sůl

bramborový škrob

koření

glukóza

dextróza

extrakt papriky

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)

E 451 - Trifosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 407 - Karagenan

E 412 - Guma guar

E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)

E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)

Alergeny

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

899 1

Senzorické požadavky

Vzhled

na řezu narůžovělá barva

Vůně a chuť

Jemná vůně po koření a použité surovině.

Konzistence

Výrobek pružné a soudržné konzistence.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z kvalitní české vepřové kýty s přídavkem divokého koření.

Technologický postup

Připravené části z vepřové kýty (2,5x2,5 cm) vložíme do masírky a masírujeme s připraveným lákem příslušným programem. Poté vyjmeme a necháme 12 hodin odležet. Maso připravené na spojku vložíme do kutru a vytvoříme jemnou spojku s kořením a přídavnými látkami. Poté přidáme odleželé maso určené na vložku a vše řádně promícháme. Takto připravené dílo plníme do připravených obalů a tepelně opracujeme vařením tak,aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po schlazení na požadovanou teplotu expedujeme.

Procesní stav

Zrušený