Staročeský špekáček
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0054
Číslo výrobku
2015-12-22-0054/0816
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
292041
Balení
Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
32 %
vepřové sádlo
26
extrakty koření
bramborový škrob
živočišná bílkovina
hovězí maso
18 %
vepřové kůže
5 %
jedlá sůl
bramborový škrob
koření (pepř, paprika)
sušený česnek
glukózový sirup
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
E 412 - Guma guar
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 211 - Benzoát sodný
E 202 - Sorbát draselný
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
1854 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Dílo pevné a soudržné konzistence na řezu s jemnou mozaikou, zlatohnědé barvy.
Vůně a chuť
příjemná chuť po čerstvé uzenině a koření
Konzistence
pevná, soudržná.
Technologický postup
Připravené suroviny kromě sádla přemeleme v řezačce přes desku s otvory č. 5. Ze surovin a přísad vymícháme v kutru jedlou pojivou spojku. Na závěr míchání přidáme podchlazené hřbetní sádlo,osekáme na velikost cca 6-8 mm. Dílo narazíme do připravených obalů, dělíme na jednotlivé kusy a tepelně opracujeme příslušným programem v udírně tak, aby teplota v jádře při vaření dosáhla 70 °C po dobu 10 minut. Poté intenzivně zchladíme a připravujeme k expedici
Procesní stav
Zrušený