Výrobky

Staročeský špekáček

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0054

Číslo výrobku

2015-12-22-0054/0816

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika

Definice balení

EAN

292041

Balení

Typ: Vakuové balení, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

32 %

vepřové sádlo

26

extrakty koření

bramborový škrob

živočišná bílkovina

hovězí maso

18 %

vepřové kůže

5 %

jedlá sůl

bramborový škrob

koření (pepř, paprika)

sušený česnek

glukózový sirup

dextróza

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)

E 412 - Guma guar

E 450 - Difosforečnany

E 452 - Polyfosforečnany

E 211 - Benzoát sodný

E 202 - Sorbát draselný

E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

1854 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Dílo pevné a soudržné konzistence na řezu s jemnou mozaikou, zlatohnědé barvy.

Vůně a chuť

příjemná chuť po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pevná, soudržná.

Technologický postup

Připravené suroviny kromě sádla přemeleme v řezačce přes desku s otvory č. 5. Ze surovin a přísad vymícháme v kutru jedlou pojivou spojku. Na závěr míchání přidáme podchlazené hřbetní sádlo,osekáme na velikost cca 6-8 mm. Dílo narazíme do připravených obalů, dělíme na jednotlivé kusy a tepelně opracujeme příslušným programem v udírně tak, aby teplota v jádře při vaření dosáhla 70 °C po dobu 10 minut. Poté intenzivně zchladíme a připravujeme k expedici

Procesní stav

Zrušený