Šunka Lada
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0067
Číslo výrobku
2016-08-01-0067/0817
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Společnost
Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
Lom, 435 11
Česká republika
Definice balení
EAN
280086
Balení
Typ: vícevrstevný smrštitelný obal, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
80 %
pitná voda
jedlá sůl
extrakty koření
hroznový cukr
med
jedlá mořská sůl
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
362 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Nákroj a vzhled – výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa, jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou. Ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustná,rovněž přípustné menší dutinky.
Vůně a chuť
Vůně a chuť – typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná,v
Konzistence
v uceleném kusu pevná,soudržná; na skusu v tenkých plátcích křehká
Technologický postup
Připravenou, odblaněnou vepřovou kýtu nastříkáme připraveným lákem na 25%. Pomeleme na řezačce pouze přes šnek. Vložíme do masírovacího stroje, přidáme med a vše řádně masírujeme příslušným programem. Poté dílo vyjmeme a necháme zaležet 24 hodin. Následně dílo vložíme zpět do masírovacího stroje a necháme masírovat 2 hodiny. Plníme do předem připravených obalů, vložíme do forem a tepelně opracujeme tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10ti minut. Po dosažení příslušné teploty intenzivně zchlazujeme tak,aby teplota v jádře klesla pod 25°c, následně výrobek dochladíme na teplotu jádra 5°C a poté expedujeme.
Procesní stav
Zrušený