Výrobky

Lovecký salám krájený 100g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-29-0164

Číslo výrobku

2016-03-29-0164/0910

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Definice balení

EAN

20257811

Balení

Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

kořenící přípravek (koření, dextróza, askorban sodný)

startovací kultura mikroorganismů

kouř z bukového dřeva

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 301 - Askorbát sodný

Energetická hodnota výrobku

2060 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé

Vůně a chuť

Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

1. Povinné použití hovězího masa, 2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5 3. Bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad 4. Aktivita vody (aw) 0,92 5. Na 100g výrobku bylo použito 140g masa

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Procesní stav

Zrušený