Výrobky

K-Mistři od Fochu Gazdovská slanina PULT

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/1043

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

použitá solicí směs: jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný.

Společnost

Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
Říčany, 251 01
Česká republika

Definice balení

EAN

286678

Balení

Typ: Vakuové balení, velikost: 600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřový bok bez kosti

95 %

voda

solicí směs

kmín

dextróza

cukr

Přídatné látky

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E250 dusitan sodný

E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 415 - Xanthan

E 301 - Askorbát sodný

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2370 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, po kmínu, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Z vykoštěných vepřových boků s kůží se nakrájí napříč pruhy o šířce cca 5 - 8cm.Výchozí surovina se nastříkne lákem z dusitanové solicí směsi, na závěr masírování se přidá celý kmín, zavěsí se pomocí motouzu nebo uloží na rošty, tepelně se opracuje a zaudí do zlatohnědé barvy. Po vychlazení se vakuově zabalí.

Procesní stav

Schválený