Výrobky

Kmotrova klobása pikant krájená OA, cca 0,4 kg

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0078

Číslo výrobku

2016-08-08-0078/1096

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. Bez lepku.

Společnost

KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika

Definice balení

EAN

296150

Balení

Typ: ochranná atmosféra, PE obal, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

jedlá sůl

vepřové kůže

koření (paprika sladká)

extrakty koření

dextróza

glukózový sirup

sušený česnek

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

1889 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

§ vysoký obsah masa; § nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. plnění 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. loupání, krájení 7. balení a etiketování balení a etiketování

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený